Rotuinfo

unnamed8

Rotuinfo:

Alunperin Jakutianlaikat ovat vetokoiria, jotka vähäisessä määrin osallistuivat myös metsästykseen. Kirjallisuudessa on tietoja jakutian laikojen osallistumisesta vesilintujen sekä norppa -typpisten eläinten metsästykseen. Jakutianlaikat eivät kuitenkaan ole varsinaisia metsästyskoiria, jollaisiksi laikat yleensä mielletään. Varsinaisia metsästyslaikoja ovat mm.  ISL, LSL ja REL.  Venäjällä Jakutianlaikat osallistuvat valjakkokilpailuihin, mutta niillä ei ole oikeutta osallistua esimerkiksi metsästyskokeisiin. Metsästyskäyttöön soveltuvia ominaisuuksia ei siis juurikaan ole.

Rotu on melko helposti koulutettavissa. Saksassa yksi Jakutianlaikauros on jopa suorittanut pelastuskoirakoulutuksen sekä vaadittavat testit, joiden avulla se suoritti ensimmäisenä Jakutianlaikana pelastuskoiran todistuksen.
Rotu on erittäin pienilukuinen ja on lähtöisin erittäin pienestä populaatiosta. Tästä syystä on erittäin suotavaa, että jokainen pentua harkitseva tarkistaa  mitä  on ostamassa, mistä ja  millaisia yhdistelmiä koiran sukutauluista löytyy.
Apua hankinnassa ja suunnittelussa antaa Suomen Jakutianlaikayhdistyksen jalostustoimikunta, joka tarpeen tullen neuvoo kaikessa pennun hankintaan, tuontiin ja terveyteen liittyvissä asioissa.
Olisi erittäin tärkeää, että Suomeen tulisi mahdollisimman erisukuisia koiria.
100% erisukuisia tuskin voi löytää, mutta välttäkää ainakin isä-tytär, äiti-poika ja sisaryhdistelmiä.

Website Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: